Connecteer voor meer verbinding, kracht en flow

FlowConnect biedt workshops op maat aan om jouw team te laten connecteren voor meer verbinding, kracht en flow. Elke unieke workshop omvat een mooie mix tussen theorie en praktijk. Een luchtige afwisseling tussen inspanning en ontspanning.

Ons doel is jouw team een positief duwtje in de rug te geven en de nodige handvaten aan te reiken zodat elk teamlid en het team ook na de workshop voortdurend kan blijven groeien. Lees hieronder verder wat we aanbieden.

Benieuwd? Laat een berichtje na onderaan deze pagina. 


Tot binnenkort!
Nina, Marissa & Karolien 

Een workshop voor jouw team?

Staat jouw team voor uitdagende tijden? Werden 2 teams net samengevoegd? Vaart je bedrijf een nieuwe koers, of wens je als leidinggevende iets grondig te veranderen? Merk je op dat het team nood heeft aan een nieuwe, frisse wind? Merk je onderlinge strubbelingen op?

Wij van FlowConnect zijn er van overtuigd dat

 • individuen die zichzelf goed kennen,
 • teamleden die hun talenten dagelijks benutten en goed weten wanneer ze op elkaar beroep kunnen doen,
 • samen sterker in hun schoenen staan,
 • gezamenlijk de uitdagingen behalen.

Kennis wordt pas wijsheid als je ze deelt

De missie van FlowConnect is het verbinden van mensen en het zorgen voor meer werkgeluk en flow. Om sterke, performante individuen en teams te creëren waar eenieder in zijn/haar kracht staat. Waarbij elk individu vanuit zijn/haar eigen talenten werkt en teamleden elkaar stimuleren om waarheidsgetrouwe beslissingen te nemen. Verbonden teamleden die elkaar goed kennen, dragen zorg voor elkaar.

Verbinding + kracht + talent = meer werkgeluk en flow

Dé sleutel tot het behalen van team- & bedrijfsdoelstellingen.

Wat heb je geleerd na een workshop met ons?

Elk team is anders. Elke samenwerking tussen een bedrijf en FlowConnect zal bijgevolg ook uniek zijn. Afhankelijk van jouw noden creëren we een unieke mix. Een greep uit het aanbod wat jij en jouw teamleden mogelijks kunnen leren:

 • Je leert over de polyvagaaltheorie, hoe jouw zenuwstelsel jouw ‘staat van zijn’ beïnvloed, hoe je via ademhaling jouw staat kan aanpassen, over wat ‘coregulatie’ is en hoe je samen als team een gemeenschappelijke taal kent, om elkaar te helpen in de ‘flow’ te geraken.
 • Je leert elkaar beter kennen: eerst je eigen talenten en sterktes, en de eraan gekoppelde valkuilen, uitdagingen en allergieën. Je leert jouw collega’s beter kennen zodat je weet wat zijn/haar talenten/sterktes zijn en jullie vanuit verbonden sterktes de teamdoelstellingen behalen.
 • Je wordt je bewust van je gedachten: het zijn namelijk ‘maar’ gedachten en niet altijd waarheden. We werken rond belemmerende en helpende gedachten vanuit de ACT-stroming.
 • Je leert basisprincipes uit de mindfulness en ontdekt hoe vertragen jou (en je team) net doet versnellen.
 • Je kent jouw eigen waarden, en koppelt die aan de waarden van het team en het bedrijf. Als samenwerking op waardenniveau gekoppeld is, stimuleert dit de motivatie en gaan teamleden net dat tikkeltje verder.
 • Je kent de kracht van positieve stress, en leert hoe je deze kracht kan inzetten om als individu meer in de flow te raken. Je herkent dit bij anderen en helpt hen hierbij.
 • Je ontdekt de kracht van jouw eigen lichaam via heel eenvoudige interventies om meer flow te ervaren.
 • Je ervaart de kracht van gezamenlijke doelen te bepalen en het visualiseren ervan.

Wil je jouw team een extra duwtje geven?

Dan bieden we voor groepen tot max. 24 personen ook een ijsbad aan. Dankzij onze professionele begeleiding krijgt elk teamlid de kans om een ijsbad te ervaren, tenzij er contra-indicaties zijn op gezondheidsvlak. Niks moet, alles mag. Elk teamlid krijgt de kans om vanuit zijn/haar kracht de keuze te maken om deze ervaring aan te gaan. De unieke ervaring van een ijsbad werkt verbindend voor de groep.

Welke tools gebruiken we?

We bieden tools aan vanuit verschillende invalshoeken. In onze verschillende rollen als psychologe, breathwork facilitator, yogadocente, loopbaancoach, HR-professional, ouder, … bundelen we onze krachten en kennis uit de psychologie, de ACT-stroming, coaching, mindfulness, boeddhisme, ademwerk, polyvagaal theorie, geweldloze communicatie, kernkwadranten van Ofman, talenten van Luc Dewulf, … .

Elke workshop is uniek. En voor elke workshop halen we een andere tool uit onze toverhoed!

Hoe gaan we te werk?

FlowConnect staat voor verbinden. Dat doen we dan ook vanaf ons eerste contact: we luisteren naar jouw noden en de noden van het team. We doen een eerste voorstel qua workshop inhoud, locatie en prijs.

Een eerste kennismakingsgesprek, het opmaken en bespreken van de offerte is gratis. Indien verdere voorbereidende afspraken noodzakelijk zijn, zal dit opgenomen worden in de offerte en wordt dit apart gefactureerd.

Wie we zijn?

FlowConnect staat voor verbinding en flow.

Onze basis leggen we in het creëren van psychologische veiligheid. In deze veiligheid verbinden we mensen. We laten hen hun eigen (fysieke/mentale) kracht ervaren door eenvoudige, toegankelijke oefeningen. Mensen ontdekken hun talenten. We stimuleren iedereen om te gaan werken vanuit zijn/haar talent.

Want verbonden medewerkers die in hun kracht staan en werken vanuit hun talenten, werken nauw samen ‘in de flow’.

Lees hier meer over wie we zijn.

Neem contact met ons op

Merk jij dat jouw team ook nood heeft aan connectie om er apart en samen voor te kunnen gaan? Gun jij jouw team wat extra veerkracht?

Contacteer ons dan zeker, dan bekijken we samen hoe we aan de slag kunnen.